Ну чому ви так грубо? У них все ж таки є дружини і діти
Проблеми освіти в Доманівському районі
Сообщений 121 страница 141 из 141
Поделиться1222014-10-12 08:53:21
а може дудко як в тому році -відпочиває(йому можна,він же начальник)?а позицію вашу Суд,зрозуміти тяжко-що за радість,що не виплатять 20%??????ви мабуть їх маєте і без зарплати?
Поделиться1232014-10-12 08:56:44
A як можна спдіватися,що будуть зміни коли всі директори(майже)-лізатєлі. Цікаво: а чому не пишуть конкретно хто кому і що лиже???
простіше написать,хто не лиже!!!!!ви себе до яких відносите?
Поделиться1242014-10-12 10:27:32
радості ні якої нема,-так мені шкода тих вчителів,які дійсно заслуховують ці 20%(а іх що в Доманівкі не мало,що по селещам є дуже гарні вчителі із заслугами) Але не вже ви не розумієте,що нема цих грошей в бюджеті і навіть,якщо зміниться влада їх там не появиться. Я як держслужбовиць,отримую лише зарплату,хоча іноді кліенти можуть побалувати і пренести шоколадку чи коробку цукерок.
Поделиться1252014-10-12 10:30:27
я думаю,що ті директора які вийшли разом з колективами своїми на площу страйкувати то ті й "не лижуть", і то можливо деякі колективи не змогли добратися!
Поделиться1262014-10-12 10:31:52
Якщо Дудко справді захворів то не можна це висміювати,а якщо вирішив спікулірувати хворобою-то це дуже не гарно і не порядно
Поделиться1272014-10-12 12:55:52
Слухай нев...ая вчителька - держслужбовець - лізатєль! Хвате пі...ть. Сама розумна - чи шо? Вже зає...ла весь форум. Одна ти...
Все вона знає... Аж протівно!
Поделиться1282014-10-12 17:07:31
macho- у вас така гарна мова спілкування і вихованість на найвищому рівні.
Поделиться1292014-10-12 18:03:08
А ще хочеться сказати РЕСПЕКТ І УВАЖУХА таким вчителям: Миронюк С.В., Миронюк Ж.А., Служенко М.М.,Зоріна М.П., Станіславчук В.А(яка є як друга мама для своїх вихованців), Єрмаков, Міхенько, Паламарчук, Савіна, Пишна, Гушпит, Дуда, Піроженко, Лернатович---знайте,що є і діти і батьки які поважають вашу працю!
Поделиться1302014-10-12 22:53:19
Слухай, не за...буй!
Не знала , як себе похвалить - похвалила. Тільки непонятно, чого не першою в списку - мабуть для маскіровки!
А остальні ж вчителі - як?
Чим більше ти пі...ш, тим більше показуєш, яка ти недальокая.
Читаючи купу твоїх бестолкових реплік, думаєш - от людина: і вашим - і нашим. Пора уже було б і опреділитись - за " красних", чи за "білих", а то і "красні" отп...дять, і білі "от...буть!!!
Отредактировано macho (2014-10-13 00:00:54)
Поделиться1312014-10-13 14:05:38
можна погодитись!і хто лиже зразу було видно на нараді директорів шкіл іпрофоргів з холуйом іванченком в районо,коли те брехло привселюдно пообіцяло 20%,а тоді в кущі(де йому і місце)!отут і було видно спражніх керівників-доманівських1і2,мостівської-респект і уважуха!!!!!і всі інші блюдолизи-позор!цікаво,їм байдуже,чи сцикуни-чи може з ними діляться недоїдками(а недоїдки непогані)-ось вам і імена лізатєлєй
Поделиться1322014-10-13 22:44:00
З приходом Дудка на посаду завідуючого, Доманівське РАЙВО стало самою корумпованою організацією рйону.
Цікаво, а скільки коштує посада директора школи - наприклад Фрунзенської?
Поделиться1332014-10-14 08:31:26
А по яким критеріям назначають лиректорів шкіл?
Ну, Мостове, понятно - родич! А Фрунзе -???????
Поделиться1342014-10-14 16:12:37
Не звикла ніколи ні перед ким виправдовуватись, але отой шквал брехні, яким сьогодні оточене прізвище «Миронюк», змушує мене до цього. А то раптом завтра прокинуся й почую про себе, що я – агент Кремля або американський шпигун. Довго не могла зрозуміти, звідки випливла чутка про міфічну 4-тисячну премію, яка мені нібито виділена з вільних залишків районного бюджету.
Нарешті зрозуміла, звідки ростуть ноги: на нараді директорів було оголошено, що на сесії районної ради виділено 4,4 тис. грн. для виплати стипендії Кабінету Міністрів України (є відповідна постанова) учневі Чорному/ Миронюк (було названо керівника учня). Окремі особи, присутні на зібранні, почули те, що хотіли почути. Не розумію, як можна інтелігентним людям оперувати неперевіреними фактами (їх легко перевірити в райраді, фінвідділі, а найлегше – у бухгалтера школи, який може побачити будь-чию зарплату). Тож, не вдаючись до трафаретних фраз про тих, хто плює в спину, моя відповідь така:
Які бувають злі й жорстокі люди,
Коли їх сліпить заздрості туман,
Уста шепочуть лиш слова огуди,
Бездушно цідять наклепи й обман.
Жорстокий світ. Брехня тут править бал,
У власних промахах хай буде винен інший.
Ату його гуртом! Чи пан, а чи пропав:
А вирветься із лап – стане міцнішим.
«Як смієш ти кудись без нас іти?
Хто ти такий: без племені, без роду?
Зась блага всі лопатою гребти!
Ти дозволу питав? Ми не давали згоди!»
Кидає піну океан брехні:
«А той такий, а інший…»- веселяться люди,
І сил бракує не тонути в нім,
Нестримний стогін розриває груди.
Геть відчай! Серце я стисну в кулак:
Стежка життя не встелена барвінком.
Іду вперед, хоч важко, а відтак -
Я лиш слабка… але і сильна жінка!
А взагалі цей сайт сьогодні мені нагадує помийну яму, над якою літають рої зелених мух, розносячи бруд по всьому району, а настрашніше – сідаючи на чисті душі наших дітей, компрометуючи педагогів в очах дітей.
Я підтримую прагнення вчителів повернути свої кровні відсотки (праця вчителя дуже важка, особливо в сучасних умовах), але бруднити всіх і вся – це не метод їх відстоювати.
Знаю, що мій вихід на сайт викличе в когось хвилю роздратування й словесної жовчі, з’явиться свіже болото, яким намагатимуться очорнити мене. Але знайте ті, кому моя особа заважає спати й жити: я ваше «словоблудие» більше не читатиму. Крапка! А хто є хто – розсудить час.
Закликаю вчителів залишатися інтелігентними й порядними, хай усякі «мачі» й «умніки», «суди»-пересуди й подібні залишаються сам на сам зі своєю отрутою.
З повагою до справжніх освітян і з жалістю до жменьки перевертнів, не здатних назватися людськими іменами, я – Миронюк Світлана Володимирівна.
Зі святом Покрови й українського козацтва! Затишку й благополуччя родинам однодумців під мирним небом святої Покрови!
Поделиться1352014-10-14 22:44:05
Актуальне сьогодення - Хто не читав статтю Андрія Тюріна "Гіркий «подарунок» до свята" у газеті "Рідне Прибужжя" може прочитати її тут:
" На початку жовтня в Україні традиційно святкується День працівників освіти. Промовляючи на урочистих заходах чимало красивих слів на адресу педагогів та відзначаючи їх надважливу роль у вихованні майбутнього покоління, наші можновладці, на жаль, часто-густо не підкріплюють свої промови реальною турботою про галузь освіти.От і вчителі загальноосвітніх шкіл Доманівщини напередодні свого професійного свята отримали від місцевої влади замість подарунків гучного ляпасу. Через зменшення фінансування освітянської галузі сіячі розумного, доброго, вічного у своїх розрахункових листках по заробітній платі за вересень не дорахувалися 20-відсоткової доплати за престижність учительської праці…
Одразу зауважимо: Доманівська районна влада готувала неприємного «сюрприза» вчителям заздалегідь, ще навесні. Річ у тім, що 25 березня 2014 року Постановою Кабінету Міністрів України № 88 було внесено зміни щодо порядку нарахування надбавки у розмірі 20 відсотків посадового окладу педагогічним працівникам, у тому числі вчителям загальноосвітніх шкіл. Отже, тепер, відповідно до нововведення, педагоги ГАРАНТОВАНОотримують не 20-відсоткову надбавку за свою нелегку працю, а у розмірі – до 20 відсотків. На практиці це може означати як доплату в розмірі 20%, так і 10%, і 5 відсотків, а також…. 0%, тобто взагалі нічого. В урядовій постанові також роз’яснюється, що рівень надбавки встановлюється керівником навчального закладу (установи) у межах фонду оплати праці.
Доманівським можновладцям закортіло скористатися цим ноу-хау якомога швидше. Уже в квітні поточного року на нараді директорів шкіл, що відбулася у начальника районного відділу освіти С.М. Дудка, за участю представників районного фінансового управління та райдержадміністрації, були озвучені наміри скоротити фінансування освітньої галузі через брак коштів у бюджеті. А керівникам навчальних закладів настійливо порекомендували, щоб звести «дебет з кредитом», пожертвувати 20-відсотковою доплатою вчителям.
Тоді, дізнавшись про таку «перспективу», педагогічні колективи ряду доманівських шкіл висловили рішучий протест проти наступу на права вчителів. Тож районна влада, побачивши таку бурхливу реакцію освітянської спільноти, відмовилася від своїх первинних планів. Голова райдержадміністрації Василь Іванченко пообіцяв, що доплати до вересня будуть збережені, а за цей період районна влада наполегливо шукатиме додаткові фінансові резерви наповнення районного бюджету – з тим, щоб і в майбутньому не позбавляти педагогів стимулу до праці.
Та не минуло й півроку… Вже у вересні керівники загальноосвітніх шкіл Доманівщини отримали з відділу освіти новий, урізаний кошторис. Його не тільки не вистачало для того, щоб виплачувати вчителям 20-відсоткову доплату, а й, за словами директора Доманівського РНВК «ЗОШ І – ІІІ ст. № 1» Віталія Богдана, довелося навіть «перекидати» близько 15 тисяч гривень з інших статей шкільного бюджету, аби повністю виплатити зарплату за вересень. «І це при тому, – додає Віталій Вікторович, – що на харчування кожного учня передбачено всього 5 гривень замість 12-ти гривень, необхідних, аби дотриматися санітарних норм по раціону. Крім того, нам не вистачає 40 тисяч гривень на забезпечення наших потреб у газі, 20 тисяч гривень – на електроенергію, 4 тисячі – на водопостачання. Щоб зекономити на тій же воді, наші діти і педагоги натепер змушені користуватися туалетами не всередині шкільної будівлі, а на дворі…».
Отакий невеселий, зовсім несвятковий настрій панував у педагогічних колективах Доманівщини напередодні Дня вчителя. Власне, у переддень свого професійного свята десятки педагогів вирушили не на урочистості, організовані районною владою, а на свою акцію, присвятивши її Дню працівників освіти. Місцем «святкування» учителів одразу з декількох шкіл району став майдан якраз навпроти Доманівської райдержадміністрації та районної ради.
Зрозуміти обурення педагогів можна. Ще до почату заходу мені вдалося поспілкуватися з деякими учасниками акції протесту. За їх словами, внаслідок ліквідації 20-відсоткової доплати за престижність професії за вересень вони отримали на 400-600 гривень менше, ніж у серпні. «І з доплатою при нинішніх цінах про який престиж можна вести мову, – у розпачі сказала мені одна з вчительок. – Нині ж і на хліб, мабуть, не вистачатиме». Якщо досвідчений педагог, маючи високу категорію та працюючи на півтори ставки, ще може заробити близько 2,5 – 3 тисяч гривень, то молодому вчителю зовсім непереливки – він принесе додому жалюгідні 1400 – 1500 гривень. Як за такого «добробуту» створювати сім’ю, народжувати дітей? І ще одне важливе запитання: а з яким настроєм педагоги вестимуть уроки та навчатимуть дітей знанням та іншим чеснотам? Чи не понизиться внаслідок недолугих, недалекоглядних рішень рівень надання освітніх послуг?
Чи задавалися цим питанням чиновники, коли приймали рішення механічно «обрізати» 20-відсоткову доплату освітянам?
– Та це рішення не я приймав, а директори шкіл, – спробував второпати мені начальник районного відділу освіти Сергій Дудко. – Я ж ніякого впливу на фінансово-господарську діяльність шкіл не маю…
Дивне зізнання від «головного освітянина Доманівщини». Адже саме начальник райвідділу освіти затверджує кошториси навчальних закладів району і доводить до них фінансові плани. Істотно зменшений кошторис на вересень (якраз приблизно на суму 20-відсоткової доплати) надійшов до навчальних закладів саме з районного відділу освіти. Крім того, а чи не страждає Сергій Михайлович на забудькуватість, адже саме ним був підписаний наказ № 228 від 29 серпня цього року, яким, зокрема, наказується «не встановлювати з 1 вересня 2014 року надбавку за престижність професії керівникам навчальних закладів району, їх заступникам та працівникам районного методичного кабінету у зв’язку з відсутністю фонду оплати праці для вказаних виплат».
Зрештою, цікаво: якщо Сергій Дудко не впливає на діяльність навчальних закладів, то навіщо тоді взагалі потрібен такий «начальник освіти району»?
До речі, освітяни, зібравшись на площі поблизу райдержадміністрації, немов на підтвердження мого припущення, тримали в руках плакат «Геть руки Дудка С.М. від освітянської казни!» та гучно вимагали: «Дудка геть!». Самого ж освітянського начальника і близько не було на розпеченому від людського обурення майдані…
Утім, педагоги насамперед прийшли «провідати» не пана Дудка, а голову райдержадміністрації Василя Іванченка. Адже саме цей чиновник декількома місяцями раніше пообіцяв мобілізувати додаткові фінансові резерви з тим, щоб не позбавляти вчителів 20-відсоткової надбавки за їх нелегку, але конче потрібну суспільству працю. Василь Миколайович насамперед брався навести лад у земельних питаннях, де «у тіні» крутяться мільйони необлікованих і неоподаткованих гривень («РП» повідомляло у минулих публікаціях, що на теренах Доманівського району є три сотні землекористувачів, котрі обробляють земельні ділянки без жодної сплати податків).
І що ж?
Судячи з усього, обіцянки пана Іванченка так і залишилися цяцянками. Принаймні, Василю Миколайовичу дуже не хотілося залишати своє тепле м’яке крісло та виходити до простого освітянського люду, аби звітувати про свою бурну діяльність по наповненню та перенаповненню районного бюджету. Керівника району і сотнями голосів гукали («Іванченко!», «Іванченко!»), і надсилали до приймальні голови РДА ходоків, але Василь Миколайович демонстрував справжнє «олімпійскоє спокойствіє».
Аж поки до нього не «завітали» представники «Правого сектора», які чемно запросили керівника РДА нарешті вийти з насидженого кабінету на свіже повітря та поспілкуватися з учасниками протестного заходу.
Василь Миколайович, таки вийшовши до людей (після півгодинного зволікання), простодушно розвів руками: коштів у бюджеті катма. І, в свою чергу, очільник району несподівано звернувся до присутніх із зустрічною пропозицією: а ви самі запропонуйте, де взяти гроші на виплату «вчительської надбавки», та ще й самотужки відшукайте спонсорів.
Людське море невдоволено загуділо: то, мовляв, ви ж влада, тож ви і шукайте гроші. Ми ж, педагоги, сумлінно виконуємо свої обов’язки по навчанню майбутнього покоління. А за це – маємо суцільні копійки. За свій кошт вирушаємо у відрядження та навчаємося на курсах підвищення кваліфікації. Працюємо у приміщеннях, що роками не зазнавали ремонту, а деінде навіть під дірявим дахом шкільної будівлі. Добровільно здаємо одноденний заробіток на потреби армії та інші цілі. Не маємо заохочення за перемоги учнів в олімпіадах та конкурсах, а про премії вже й забули. А тепер ще й позбавлені 20-відсоткової доплати за престижність вчительської праці…
Конструктивного діалогу не вийшло. Голова райдержадміністрації щось розповідав про переукладання договорів оренди на землю та інші «схеми» поповнення районного бюджету, люди ж вимагали від влади двох конкретних речей – повернути 20-відсоткову доплату за престижність вчительської праці, а також – звільнити з посади начальника відділу освіти Доманівської райдержадміністрації С.М. Дудка. Відповідне звернення представників педагогічної та батьківської громадськості району було відправлено як на адресу голови Доманівської РДА В.М. Іванченка, так і голові облдержадміністрації В.І. Мерікову. Щоправда, В. Іванченко таки привселюдно пообіцяв у жовтні (педагоги наполягали – до 15 жовтня) знайти кошти та виплатити доплату вчителям за вересень.
Наша газета уважно стежитиме за розвитком подій та розповість на своїх шпальтах, чи почули доманівські чиновники потужний голос місцевої освітянської спільноти. "
Сумно і прикро, що з усіх учасників акції лише РНВК взявся доводити розпочату справу до кінця.
Агов! Вчителі району - де ви?
Чи може вам і не треба цих 20% ?
Чому ж ви передчасно зійшли з дистанції?
Отямтесь -" Лише разом ми можемо отримати перемогу"
Ви що злякались? Кого ви злякались - Іванченка і Дудка - цей відпрацьований матеріал на сторінках Доманівської історії?
Лише загальний страйк, причому з офіційним попередженням про невихід на роботу зможе поставити на своє місце провладні структури - РДА та РАЙВО і заставити знайти гроші та виплатити наші кровні 20%!!!!!!!
Отредактировано vikusik (2014-10-14 23:11:33)
Поделиться1362014-10-15 13:21:08
Не звикла ніколи ні перед ким виправдовуватись, але отой шквал брехні, яким сьогодні оточене прізвище «Миронюк», змушує мене до цього. А то раптом завтра прокинуся й почую про себе, що я – агент Кремля або американський шпигун. Довго не могла зрозуміти, звідки випливла чутка про міфічну 4-тисячну премію, яка мені нібито виділена з вільних залишків районного бюджету.
Нарешті зрозуміла, звідки ростуть ноги: на нараді директорів було оголошено, що на сесії районної ради виділено 4,4 тис. грн. для виплати стипендії Кабінету Міністрів України (є відповідна постанова) учневі Чорному/ Миронюк (було названо керівника учня). Окремі особи, присутні на зібранні, почули те, що хотіли почути. Не розумію, як можна інтелігентним людям оперувати неперевіреними фактами (їх легко перевірити в райраді, фінвідділі, а найлегше – у бухгалтера школи, який може побачити будь-чию зарплату). Тож, не вдаючись до трафаретних фраз про тих, хто плює в спину, моя відповідь така:Які бувають злі й жорстокі люди,
Кидає піну океан брехні:
Я лиш слабка… але і сильна жінка!А взагалі цей сайт сьогодні мені нагадує помийну яму, над якою літають рої зелених мух, розносячи бруд по всьому району, а настрашніше – сідаючи на чисті душі наших дітей, компрометуючи педагогів в очах дітей.
Я підтримую прагнення вчителів повернути свої кровні відсотки (праця вчителя дуже важка, особливо в сучасних умовах), але бруднити всіх і вся – це не метод їх відстоювати.
Знаю, що мій вихід на сайт викличе в когось хвилю роздратування й словесної жовчі, з’явиться свіже болото, яким намагатимуться очорнити мене. Але знайте ті, кому моя особа заважає спати й жити: я ваше «словоблудие» більше не читатиму. Крапка! А хто є хто – розсудить час.
Закликаю вчителів залишатися інтелігентними й порядними, хай усякі «мачі» й «умніки», «суди»-пересуди й подібні залишаються сам на сам зі своєю отрутою.
З повагою до справжніх освітян і з жалістю до жменьки перевертнів, не здатних назватися людськими іменами, я – Миронюк Світлана Володимирівна.
Зі святом Покрови й українського козацтва! Затишку й благополуччя родинам однодумців під мирним небом святої Покрови!
Поделиться1372014-10-15 13:26:43
Нарешті зрозуміла, звідки ростуть ноги: на нараді директорів було оголошено, що на сесії районної ради виділено 4,4 тис. грн. для виплати стипендії Кабінету Міністрів України (є відповідна постанова) учневі Чорному/ Миронюк (було названо керівника учня). Окремі особи, присутні на зібранні, почули те, що хотіли почути. Не розумію, як можна інтелігентним людям оперувати неперевіреними фактами (їх легко перевірити в райраді, фінвідділі, а найлегше – у бухгалтера школи, який може побачити будь-чию зарплату). Тож, не вдаючись до трафаретних фраз про тих, хто плює в спину, моя відповідь така:Які бувають злі й жорстокі люди,
Кидає піну океан брехні:
Я лиш слабка… але і сильна жінка!А взагалі цей сайт сьогодні мені нагадує помийну яму, над якою літають рої зелених мух, розносячи бруд по всьому району, а настрашніше – сідаючи на чисті душі наших дітей, компрометуючи педагогів в очах дітей.
З повагою до справжніх освітян і з жалістю до жменьки перевертнів, не здатних назватися людськими іменами, я – Миронюк Світлана Володимирі
шановна Світлана Миронюк!можливо для вас це і помийна яма,а для більшості вчителів-це єдина можливість висловити свою думку вголос,адже в нашому районі(нажаль)-цього робити не прийнято,бо потім або дивляться вовком,або починаються репресії
Поделиться1382014-10-15 14:01:01
дуже радісно і одночасно заздрісно колективу рнвк у якого єсправжній керівник,який підтримує свій колектив,тому і бруд до нього не пристає!!!!!а про остальних писалось вже,тож робіть висновки самі
Поделиться1392014-11-21 16:22:49
Виступ
директора Доманівського РНВК Богдана В.В.
на сесії Доманівської районної ради 21 листопада 2014 року з питання порядку денного :
«Звіт першого заступника голови райдержадміністрації про виконання програм соцально-економічного та культурного розвитку ,здійснення делегованих радою повноважень».
Шановні депутати !
Згідно із ст.44 «Закону України «Про місцеве самоврядування» районні ради делегують державним адміністраціям деякі повноваження . У законі їх вказується аж 18.Я зупинюся, звичайно, на проблемах освіти .
Якщо взяти виконання цільової соціальної програми розвитку освіти Доманівського району на 2014-2015 роки, то її виконання можна оцінити балами зі знаком «мінус»- стало ще гірше ніж до прийняття цієї програми.
Ніхто не контролював її виконання – ні комісія з питань освіти , яку очолює Іванченко В.М., ні відділ освіти . Депутати пам’ятають сесію ради 20 червня ц.р., на якій Дудко С.М. звітував про виконання цієї програми – приписав собі всі успіхи , до яких він не причетний,проблем зовсім не взяв. І голова райради змушений був припинити беззмістовну доповідь начальника відділу освіти. Яку сторінку цільової програми не відкрий – скрізь брехня і невиконання:
- поповнити парк шкільних автобусів ( на 4 стало менше)
-створити спеціалізовані класи для дітей з особливими потребами у Доманівському РНВК,Мостівській ,Прибузькій ЗОШ .
-Оснастити сучасним обладнанням навчальні кабінети з біології, хімії ,фізики ,математики, географії в Доманівському РНВК ,Доманівській ЗОШ №2,Богданіській ,Кузнецівській ,Маринівській, Мостівській ,Прибузькій ЗОШ.
-забезпечити належне фінансування перепідготовки та підвищення кваліфікації педагогічних працівників.
і.т.д.
Де це все?
Ми дійшли до межі – далі крах освіти в Доманівському районі.
Вчителів довели до рабського стану , чому якийсь Дудко вирішує скільки грошей платити вчителям - 88% ,чи 50% , ми що в рабство до нього потрапили ? Війна тут ні при чому , і постанова Кабінету Міністрів України №88 тут ні при чому .В постанові написано : «установити надбавку в граничному розмірі 20 % посадового окладу» , «Установити»- не зняти. Чому ж ви знімаєте цю надбавку?
Ось роз’яснення Міністерства освіти стосовно цієї надбавки : « Надбавка встановлюється до посадового окладу або ставки заробітної плати за займаною посадою».
Не за якісь досягнення ,а за посадою- це престижність вчительської праці.
Ось лист Кабінету Міністрів №13675\0\2-14 від 7 жовтня 2014 року: «Уряд не приймав жодних рішень ,які б передбачали звуження трудових прав працівників навчальних закладів та установ освіти або зменшення розмірів їх фінансового забезпечення».
То правомірне питання –а Доманівська райдержадміністрація і її відділ освіти вказівки якого уряду виконують?
Кажуть – грошей нема.
З приходом Дудка на посаду начальника відділу освіти їх постійно почало не вистачати, особливо на Доманівський РНВК і це при тому , що за формулою наша школа приносить до бюджету району 7,8 млн. грн., нам Дудко виділяє 6,2 млн. грн.. і розказує брехню , що РНВК «з їдає» чиїсь кошти .
Не вміле керування мережею шкіл призвело до того , що малокомплектні школи витрачають багато коштів . Але якби Дудко слідкував, яка наповнюваність класів у сільських школах , а не скільки груп продовженого дня у РНВК , то малокомплектні школи теж приносили б прибуток до районного бюджету . А це 3 -3,5 млн.грн на рік. А тепер через його помилки ці школи закриваються , не можна допускати силового закриття початкових шкіл . А це робиться .
Ви подивіться до якого стану уже доведені найбільші школи району . Після двох днів дощів у Доманівській ЗОШ №2 вода уже добирається до першого поверху , і нікому не має справи до цього . Директор сам не зможе організувати ремонт . Якщо рік назад потрібно було не багато коштів , то зараз – у сотню тисяч не вкладешся.
У Мостівській школі скоро завалиться вхід до школи .Зате заказували проект будівництва . Марно викинули більше 100 тис.грн.
У нашій школі ремонту потребує спорт зал , їдальня, корпус №1, №3. А ми за останні роки не отримали ні копійки на ремонти . Але Кушнір з Дудком ретельно підрахували скільки школа отримує від бані ,від оренди їдальні на поминальні обіди.
А на яких автобусах ми возимо дітей ?Мало того ,що автобусів стало на чотири менше , вони у більшості своїй виробили моторесурс.
Чому у 2008-2009 роках районна влада змогла купити 4 автобуси , а зараз тільки віддали?
А скільки проблем створено штучно.
В червні 2010 року сесія райради готувалась прийняти положення «Про навчальне об’єднання «Доманівський районний освітній округ». та надійшов лист з райдержадміністрації , підготовлений Кушніром і Дудком – двома дуже великими спеціалістами в галузі освіти . Там говориться : «В типовому положенні зазначено ,що рішення про створення районного освітнього округу приймається розпорядженням голови райдержадміністрації або рішенням сесії районної ради . Підкреслюю –або. Тому якщо відділ освіти це відділ райдержадміністрації , вважаю за доцільне дане питання провести через розпорядження голови райдержадміністрації».
Пройшло чотири роки , а розпорядження немає. Освітній округ зараз нікому не потрібен. А в 2010 році це був пілотний проект і уряд виділяв районам з освітнім округом додатково 430 тис.грн. В Черкаській області і зараз отримують ці кошти.
А рішення сесії « Про внесення змін до статутів загальноосвітніх навчальних закладів» у листопаді 2011 року було прийнято оперативно – у багатьох шкіл забрали право розпоряджатись коштами і віддали Дудку. Утворилась «чорна діра», яка висмоктує всі соки із освіти . Все закуповує Дудко . Не просто закуповує, а за завищеними цінами.
Наприклад, для РНВК в липні цього року ми купили газовий котел потужністю 100 квт. за 14 тис. грн. Дудко купив газовий котел для спортивної школи потужністю 24 квт. за 6 тис.(правда директор школи не бачив ні платіжних документів , ні накладної). Якщо порівняти ці два котли , то наш повинен коштувати десь 30 тис. грн.., а ми заплатили 14 тис.грн. це можна сказати і про закупівлю котлів на твердому паливі.
А чого вартують Дудкові афери з нарахуванням заплати людям, які ні дня не працювали у відділі освіти (на підтвердження є платіжні відомості ). А чого вартує Дудкова афера з будівництвом Мостівської школи -,замовили проект без директора школи ,оплатили більше 100 тис. грн., а будувати і не думали, бо проект не пройшов експертизу. До речі, керівниця проектної організації яка робила проект Мостівської школи , переховувалась від правоохоронних органів, а зараз дає свідчення.
Ніхто в адміністрації і не думав виконувати розпорядження райдержадміністрації №60 від 25.03.2014 « Про заходи щодо наповнення місцевих бюджетів Доманівського району», за яким в бюджет повино було поступити 2,9 млн.грн. Не поступило ні копійки . Це розпорядження підписане Кушніром, але ж відповідальні начальники управлінь та відділів і перший заступник залишилися . А тепер винні вчителі . Два тижні тому я та директор Доманівської ЗОШ №2 Макогоненко А.А., директор Мостівської ЗОШ Чорний С.В. із своїми проблемами пройшлися по управліннях відділах райдержадміністрації , були в першого заступника голови райдержадміністрації .
Наше одностайне враження таке- нікому ми зі своїми проблемами не потрібні . Тож і нам така райдержадміністрація не потрібна , де чиновники вчепилися у свої кресла та не бачать за ними людей.
В той час ,коли вчителям не вистачає коштів на зарплату у відділі освіти виплачуються стимулюючі надбавки та премії .І не малі суми , до речі.
Відділ освіти став засекреченою зоною . Не можна дізнатися кошториси шкіл,не можна дізнатися за якими цінами придбаваються товари і послуги. На оплату опору заземлення було виділено близько 23 тис. грн.,а потім різко зменшили до 13 тис.грн , бо дехто почав цікавитись цими перерахуваннями. А в Доманівці є фірма з ліцензією, яка цю роботу виконала б за 5 тис.грн.
Я особисто на протязі цих чотирьох років десятки разів звертався до голови райради Базаренка ; до голови райдержадміністрації Кушніра подивіться,що робиться з освітою в районі , і декілька разів отримував відповідь –та не хвилюйтеся ,через місяць ми його знімемо. Та через місяць «наїзди» на мене і наш колектив посилались десятки перевірок , ревізій . Навіть Іванченко із своїм другом Забзалюком замовили ревізію.
Більшість директорів шкіл зрозуміли руйнівні наслідки діяльності Дудка .За 2012-2014 роки були звернення до районної влади, директорів –Доманівського РНВК,Доманівської ЗОШ №2 ,Мостівської ЗОШ,Прибузької ЗОШ.
В 2014році були звернення і трудових колективів з вимогою усунути Дудка з посади та навести лад в освіті.
З жовтня 2014р. вчителі влаштували акцію з вимогою усунути Дудка та виплатити зарплату в повному обсязі ,через декілька днів після цього голова райради Базаренко сказав мені , що Дудко після хвороби уже не вийде на роботу . А Дудко ,як Ленін в Разлівє,і під час хвороби керував, що куди перерахувати і зараз вийшов і йому як з гуся вода.
Чому ж Кушнір і Іванченко так цінять Дудка? Висновок один - оборутки робилися разом . Правоохоронні органи вже придивляються до діяльності Дудка. Я прошу вважати мій виступ як звернення до правоохоронних органів прискорити цей процес.
Ми не будемо виконувати вказівки Дудка, не будемо приймати участі в заходах та конкурсах , які не оплачуються. Будемо працювати на 88,704%фонду оплати праці , якщо вона не буде виплачуватися в повному обсязі .
Поки чиновники не повернуться обличчям до людей ,роботу першого заступника голови райдержадміністрації пропонуємо визнати не задовільною.
Закінчити свій виступ я хочу заявою директорів шкіл району.
Доманівській районній раді
Доманівській райдержадміністрації
директорів загальноосвітніх
шкіл Доманівського району
Заява
В зв’язку з тим,що неодноразові звернення директорів загальноосвітніх шкіл району на протязі 2012-2014 років до голови районної ради та голови райдержадміністрації про порушення начальником відділу освіти Дудком С.М. діючого законодавства в галузі освіти залишені без реагування і порушення продовжуються, беручи до уваги те,що вимоги трудових колективів шкіл, які були висунуті на вчительській акції 3 жовтня 2014 року теж не виконані ,ми директори загальноосвітніх шкіл Доманівського району вимагаємо:
1.Усунути з посади начальника відділу освіти Доманівьскої райдержадміністрації Дудка С.М. з причини виявленої невідповідності працівника займаній посаді ( п.2 ст. 40 кодексу законів України про працю )за самовільне встановлення працівникам шкіл району фонду оплати праці в розмірі 88,704 %,за порушення ст.57 Закону України «Про освіту» та за розвал системи освіти в районі.
Якщо Дудко С.М. не буде звільнений до 24 листопада 2014року то з 25 листопада буде призупинено роботу шкіл.
2.Райдержадміністрації здійснити всі необхідні організаційні та фінансові заходи для виплати заробітної плати працівникам освіти в повному обсязі згідно з діючим законодавством ( в т.ч. 20 % за престижність вчительської праці).
Директори:
Доманівський РНВК -Богдан В.В.
Доманівська ЗОШ І-ІІІ ст.№2- Макогоненко А.А.
Богданівська ЗОШ І-ІІІ ст. -Поспелов О.В.
Мостівський НВК -Чорний С.В.
Сухобалківська ЗОШ І-ІІІ ст. - Паламар Т.К.
Кузнецівська ЗОШ І-ІІІ ст. - Онищак В.М.
Прибузька ЗОШ І-ІІІ ст. -Костомаха В.М.
Козубівська ЗОШ І-ІІІ ст. -Онищенко О.Ю.
Поделиться1402014-11-21 22:27:42
І коли вже нажеруться ці вчителі? Все їм мало і мало! А попробували б ви поработать на зарплату 700грн. в місяць як на пекаркі в Молдованенка, чи на 500грн. в місяць охранніком там же!!!
Поделиться1412015-01-20 18:50:41
18 січня 2015 року відбулась сесія Доманівської районної ради, яка прийняла бюджет Доманівського району.
В цьому бюджеті не передбачено харчування всіх учнів 1-4 класів та дітей, які підвозяться до шкіл. Не передбачено в повному обсязі підвозу учнів та вчителів до школи. Витрати на опалення шкіл зменшено вдвоє. Вчителям зарплату зменшено на 20 %.
Радує в цій ситуації єдине – голові райради Базаренку В.Ф. встановлено надбавку до посадового окладу в розмірі 25 % за складність та напруженість в роботі.
Ось список депутатів Доманівської райради, які проголосували за цей ганебний бюджет:
1. Базаренко В.Ф.
2. Воєводін О.В.
3. Гладир М.М.
4. Гудз В.С.
5. Делі Г.В.
6. Дудко С.М.
7. Журавльов Є.Г.
8. Іванченко В.М.
9. Кушнір Т.Л.
10. Чорна В.І.
11. Пьянов Ю.С.
12. Рип’янчин В.Я.
13. Ткаченко В.О.
14. Цехоцький А.Є.
15. Шкурченко О.О.
Ось список депутатів Доманівської райради, які голосували проти ганебного бюджету:
1. Базаренко С.І.
2. Бігун В.Г.
3. Богдан В.В.
4. Васьків В.Ф.
5. Власюк В.Д.
6. Волошин М.В.
7. Сіроштан О.В.
8. Сохань О.Г.
Ось список депутатів Доманівської райради, які голосували за надбавку у 25% до зарплати Базаренка В.Ф.:
1. Базаренко В.Ф.
2. Воєводін О.В.
3. Гладир М.М.
4. Гудз В.С.
5. Делі Г.В.
6. Дудко С.М.
7. Журавльов Є.Г.
8. Іванченко В.М.
9. Кушнір Т.Л.
10. Чорна В.І.
11. Пьянов Ю.С.
12. Рип’янчин В.Я.
13. Ткаченко В.О.
14. Цехоцький А.Є.
15. Шкурченко О.О.
16. Волошин М.В.
Ось список депутатів Доманівської райради, які голосували проти надбавки у 25% до зарплати Базаренка В.Ф.
1. Базаренко С.І.
2. Бігун В.Г.
3. Богдан В.В.
4. Васьків В.Ф.
5. Власюк В.Д.
6. Сіроштан О.В.
7. Сохань О.Г.